ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό πραγματοποίησε ο Θοδωρής Νίνος

0

Συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Ρεθύμνου, Θοδωρής Νίνος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης «Ρέθυμνο Αξίζεις».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν ζητήματα αναφορικά με τις αναγκαίες υποδομές και μια σειρά δράσεων που αποσκοπούν στην υποστήριξη των ατόμων που ανήκουν στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος, καθώς και στην έμπρακτη στήριξη προς τις οικογένειες τους.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι βασικές διεκδικήσεις του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αυτισμού σε σχέση με ζητήματα ίσης μεταχείρισης στην σχολική και την κοινωνική ένταξη, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση, καθώς και η αναγκαιότητα για περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία δομής Πρώιμης Παρέμβασης για παιδιά από τη γέννηση μέχρι 6 ετών,  καθώς και τη δημιουργία ενός Κέντρου διημέρευσης για παιδία από 6 έως 18 χρονών.

Από τη πλευρά του, ο Θοδωρής Νίνος ανέλυσε το σχεδιασμό της δημοτικής παράταξης «Ρέθυμνο Αξίζεις» για μια ουσιαστική στήριξη κάθε κοινωνικής δομής, σύμφωνα με τις  πραγματικές ανάγκες της Ρεθεμνιώτικης κοινωνίας, αποσκοπώντας στην εξάλειψη κάθε όψης κοινωνικού αποκλεισμού. Εκφράζοντας παράλληλα, την αναγκαιότητα  να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις  στην δόμηση μιας ουσιαστικής κοινωνίας αλληλεγγύης  και κοινωνικής προστασίας στο Δήμο Ρεθύμνου.

Image removed.

Image removed.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ