ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

"Αλλαγή σελίδας" ζήτησε από το Ρέθυμνο ο Νίκος Ανδρουλάκης

0

Για «Αλλαγή σελίδας για να ξαναβρεί την αίγλη του το ευρωπαϊκό όραμα» μίλησε στο κατάμεστο από κόσμο Ωδείο της παλιάς πόλης, όπου μίλησε χθες το βράδυ,  ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Απευθυνόμαστε  εν όψει των κρίσιμων ευρωεκλογών που όπως τόνισε θα καθορίσουν την «επόμενη ημέρα» και το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «προοδευτικά», να εμπιστευτούν «πρόσωπα που έχουν  τις ικανότητες και την επάρκεια να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δίνονται στη χώρα μας, ώστε να κάνουμε πιο γρήγορα βήματα να βγούμε από την οικονομική, δημογραφική και κοινωνική κρίση», τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχουν ευκαιρίες, αλλά λόγω εσωτερικών αδυναμιών παραμένει μια χώρα χαμένων ευκαιριών».

Σε δηλώσεις του, τόνισε, ότι «Σε εθνικό επίπεδο είδαμε και στη Βουλή τελευταία ακρότητες, συγκρούσεις μια μισαλλοδοξία που καλλιεργεί η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ που αποδυναμώνουν τον ουσιαστικό δημόσιο διάλογο και δημιουργούν απαξίωση της πολιτικής. Όταν το μείζον ζήτημα σήμερα στην Ελλάδα είναι η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς ο κος Τσίπρας με μια τακτική ακραίων αντιπαραθέσεων, βλέποντας ο Ελληνικός λαός τις φωτογραφίες του να κάνει διακοπές σε πολυτελή κότερα πολυεκατομμυριούχων , καλύπτοντας τις απαράδεκτες συμπεριφορές Πολάκη και από την άλλη ο κος Μητσοτάκης ταυτιζόμενος με την κοινωνική ατζέντα του Άδωνη και του Βορίδη, δεν βοηθούν την χώρα να περάσει σε μια άλλη σελίδα».

Ο ίδιος αφού τόνισε, ότι οι «Οι σοσιαλδημοκράτες δίνουμε τον αγώνα για αλλαγή συσχετισμών και θεσμική αλληλεγγύη των λαών», δήλωσε, ότι «Έχουμε άνοδο της ακροδεξιάς και βέβαια το λαϊκό κόμμα με τον κο Βέμπερ που θέλουν μια Ευρώπη στάσιμη, μια Ευρώπη Γερμανική. Εμείς οι σοσιαλδημοκράτες δίνουμε τον αγώνα  μέσα από αλλαγή των συσχετισμών και συνεργασίες με τους φιλελεύθερους και τους πρασίνους να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ευρώπη και να πάμε ταχύτερα στην πολιτική ενοποίηση άρα στη θεσμική αλληλεγγύη των λαών, όπου και στην οικονομική κρίση θα υπάρχουν πιο ειδικές απαντήσεις και ενιαία εξωτερική πολιτική, ασφάλεια,  περισσότερη δημοκρατία με ενίσχυση του θεσμού που θα λέγεται ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Τέλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ζήτησε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο Κίνημα Αλλαγής και τον ίδιος και ανέφερε: «θεωρώ ότι είναι σημαντικό  η παράταξή μας να πάρει ένα σημαντικό , διψήφιο ποσοστό, ώστε να εγγυηθεί την επόμενη ημέρα ένα ουσιαστικό άλλο δρόμο. Έναν δρόμο  με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και λογική».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ