ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Την άρση της ασυλίας τους ζητούν Λοβέρδος και Σαλμάς για να αποδείξουν την αθωότητά τους

0

Πολιτική σκευωρία σε βάρος τους που στήθηκε στο δόγμα Πολάκη «να μπουν κάποιοι φυλακή» κατήγγειλαν από το βήμα της Βουλής, όπου συζητιούνται οι υποθέσεις άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας, τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος για τη Novartis όσο και ο Μάριος Σαλμάς για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.

Και οι δύο βουλευτές και πρώην υπουργοί ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους για να μπορέσουν να αποδείξουν την αθωότητά τους.

«Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία και τους σκευωρούς, δίνω λόγω τιμής», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος που οι εισαγγελικές αρχές ζητούν να δώσει ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και μίλησε για τη μεγαλυτερη πλεκτάνη με όψεις φιάσκου. «Χρησιμοποιούμαι εγώ, για να αποδείξουν οι Ρασπούτιν πως όλο και κάπου είχαν δίκιο και πως ο εξευτελισμός τους δεν είναι πλήρης και τέλειος, είναι αδίστακτοι κακοποιοί, δεν ορρωδούν προ ουδενός και για κανένα λόγο μπροστά στο μικροκομματικό τους συμφέρον», είπε και πρόσθεσε: «Για ψήφους τελικά στήθηκε και συνεχίζεται καταρρακωμένη αυτή η σκευωρία. Γι΄ αυτούς και για άλλους λόγους είμαι σήμερα στο στόχαστρο μιας ομάδας πολιτικών κακοποιών».

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργός αναφερόμενος στις υποθέσεις Πολάκη- Καμμένου που «κρύφτηκαν» πίσω από την ασυλία τους, όπως αναφέρουν βουλευτές της αντιπολίτευσης στη Βουλή, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παραβίασε το Σύνταγμα με την ψευδοθεωρία της διαφοράς ανάμεσα σε υπουργικά αδικήματα κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αφενός και αφετέρου σε υπουργικά αδικήματα που ασκούνται «με ευκαιρία» την άσκηση των καθηκόντων.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ο Μάριος Σαλμάς ότι βρίσκονται πίσω από την υπόθεσή του και διαμήνυσε πως ζητά την άρση της ασυλίας του για να αποδείξει την αθωότητά του. Επεσήμανε πως όλα αφορούν τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις και το συστεγαζόμενο με το ιατρείο του διαγνωστικό κέντρο ήταν νόμιμα.

«Την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων σε ότι αφορά εμένα και το συστεγαζόμενο με το ιατρείο μου διαγνωστικό όλα έγιναν νόμιμα όπως υποδείχθηκαν από την διοίκηση και όχι όπως υπέδειξα εγώ στην διοίκηση ούτε όπως δήθεν επηρέασα εγώ την διοίκηση να υποδείξει, και πολύ περισσότερο δεν είχα λόγο να την επηρεάσω να σφάλει. Όλα έγιναν προς το συμφέρον των ασθενών που υπηρετώ ως γιατρός και ως άνθρωπος για δεκαετίες με απόλυτη ηθική», είπε και πρόσθεσε: «Κανένα από τα πορίσματα δεν αναφέρει το όνομά μου, εκτός ως υπογράφων τα παραπεμπτικά. Κανένα πόρισμα δεν αφήνει καμία μομφή στο συστεγαζόμενο με το ιατρείο μου διαγνωστικό κέντρο ότι έκαναν κάτι παράνομο».

Έστεψε τα βέλη του προς τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλο, καταλογίζοντας τους εμπάθεια. «Η εμπάθεια τα ταπεινά κίνητρα και η κομματική ιδιότητα του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλου, μεγαλοστελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαία τον οδηγούν αφότου ανέλαβε να στείλει εσωτερικό έγγραφο στην Πληροφορική που λέει φέρτε μου τις αρθροσκοπήσεις Σαλμά. Προσέξτε φέρτε μου τις αρθροσκοπήσεις Σαλμά. Γιατί είχε τόσο καημό; Γιατί τον πιάσαμε με πόρισμα του ΣΕΥΠ που ήρθε στο τέλος της θητείας μου με την γίδα στην πλάτη, αφού ως γιατρός το 2008 όταν με το σεισμό της Πάτρας γκρεμίστηκε το μισό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και η εντατική μονάδα που δούλευε, αυτός πληρώθηκε 5 μήνες εφημερίες που ποτέ δεν έκανε. Αλλά επειδή ηταν πλημέλλημα παραγράφηκε στην πενταετία. Μου χρέωσε επίσης ότι μετακινήθηκε από την Πάτρα στο Αγρίνιο για να καλύπτει εφημερίες για περίπου ένα μήνα», είπε.

Κατέθεσε μάλιστα, ηχητικό ντοκουμένο κι άλλου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Σπυρίδη που έθεσε, όπως είπε ο Παύλος Πολάκης, επικεφαλής της Υπηρεσίας ελέγχου ΥΠΕΔΥΦΚΑ που αναφέρει: «Τώρα που είμαστε στην κυβέρνηση έχουμε μόνο αυτό το εργαλείο και πρέπει να κλείσουμε μερικούς φυλακή. Ντροπή. Ντροπή. Ντροπή. Ντροπή και θλίψη. Με αυτού του τύπου την παράνομη έκθεση οι εισαγγελείς ζητούν σήμερα την άρση της ασυλίας μου».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ