ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εξόφλησε γραμμάτια με την Συμφωνία των Πρεσπών

0

Επίθεση στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε από την Κοζάνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε επίσημα η υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη για την περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε:«Η πολιτική πρωτοβουλία αυτή του κ. Τσίπρα βρίσκεται απέναντι στο 70% του ελληνικού λαού. Μία κυβέρνηση της αριστεράς βρέθηκε απέναντι στο λαό , απέναντι σε όλους τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια, δεν ξέρω τι, αναλάβει για να εξοφλήσει, η αλήθεια όμως είναι σκληρή για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική που πάει πίσω δεκαετίες.

Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δε δέχθηκε να εκχωρήσει μακεδονική εθνότητα , μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα μακεδονική. Βρισκόμουν στο γραφείο μου στη Βουλή, τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο πρωθυπουργός. Με πήρε να μου ζητήσει την άποψη μου για το Ίλιντεν το οποίο είχε ήδη συμφωνήσει. Αν δεν υπήρχε έντονη αντίδραση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων θα το είχε δεχθεί. Ο κ.Τσίπρας ήταν και είναι πρόεδρος ενός κόμματος που το 2008 τα κορυφαία του στελέχη ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία σκέτο».

Για τον Πάνο Καμμένο τόνισε: Από την πρώτη στιγμή θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους. Θέσαμε προ των ευθυνών του και τον Πάνο Καμμένο, τον όψιμο Μακεδονομάχο» και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε τώρα απέναντι σε μία κυρωμένη συμφωνία. Είχαμε μία ξεκάθαρη συναλλαγή στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες που ευτελίζουν το κοινοβούλιο. Καταφέραμε με αυτά που έκανε ο Τσίπρας στη Βουλή να γίνουμε μία βαλκανική χώρα στην Ευρώπη. Το πρώτο το οποίο θα κάνω ως επόμενος πρωθυπουργός είναι ότι δε θα απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκήσω βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Επίσης την φράση “καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό” δε θα την ακούσετε ποτέ από μένα. Θα αγωνιστώ να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ξανά ότι στις 26 Μαΐου θα έχουμε σίγουρα εκλογές, ευρωπαϊκές και περιφερειακές, προσθέτοντας με νόημα πως εκτιμά ότι θα διεξαχθούν και εθνικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ζήτησε την συστράτευση όλων των στελεχών της ΝΔ.

Νωρίτερα από τη Σιάτιστα Κοζάνης, όπου ο παππούς του Κυριάκος Μητσοτάκης πολέμησε στο πλευρό των εθελοντών Κρητών για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, το 1912, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας, αλλά και μνήμης στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

«Η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά αυτή την περίοδο της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια» σημείωσε.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ