ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Αδυναμία συναίνεσης ακόμη και στο παράλληλο πρόγραμμα. Αποχώρησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

0

Ούτε για το παράλληλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ως επί τω πλείστον διατάξεις για ανέργους και ευάλωτες ομάδες δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στη Βουλή κυβέρνηση και αντιπολίτευση καθώς η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αποχώρησαν καταγγέλλοντας την επείγουσα διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση και αφήνοντας υπόνοιες για «ύποπτες ρυθμίσεις».

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι επέλεξαν υψηλούς τόνους κατά του νομοσχεδίου με την έναρξη της συζήτησης στηλιτεύοντας την επείγουσα διαδικασία που επελέγη για τη συζήτηση. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος για να ψηφιστεί τόσο γρήγορα το νομοσχέδιο και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επιθυμεί να εισαγάγει τροπολογίες άλλου τύπου.

Ειδικότερα ο εισηγητής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, μίλησε για «πρεμούρα» της κυβέρνησης, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι απαιτείται έκθεση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και ο εισηγητής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προτίθεται να προωθήσει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις. Και τα τρία κόμματα αποχώρησαν, μάλιστα, εν μέσω έντασης όταν ο παριστάμενος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη λόγω των διατάξεων που έχουν επείγοντα χαρακτήρα.

Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ότι αποχώρησαν για προσχηματικούς λόγους. «Η όλη συζήτηση είναι δηλωτική μιας πρόθεσης από την πλευρά της αντιπολίτευσης να αφήσει σκιές για ένα νομοσχέδιο που έχει καταγραφεί θετικά στην κοινωνική συνείδηση» είπε ο κ. Ξανθός και επέμεινε ότι υπάρχουν ζητήματα ειδικά του υπουργείου Υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Σε αντίστοιχο ύφος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης τόνισε ότι τα τρία κόμματα αποχώρησαν για να αποφύγουν να στηρίξουν τις θετικές διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο. «Η αποχώρησή σας σημαίνει ότι αρνείστε να στηρίξετε τις διατάξεις» είπε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο κ. Πολλάκης και σημείωσε ότι υπάρχουν εντελώς επείγουσες διατάξεις όπως η έκδοση κάρτας ανασφάλιστων που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου.

Από τα τρία κόμματα διαφοροποιήθηκε η Ένωση Κεντρώων η οποία χαρακτήρισε ντροπή τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν στην επιτροπή κατά την αποχώρηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. «Ακούσαμε από τους αποχωρήσαντες βουλευτές τη φράση “λύσσα να σας φάει”. Τι πράγματα είναι αυτά;» διερωτήθηκε ο Τάσος Μεγαλομύστακας της Ένωσης Κεντρώων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ