ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανελλήνιες επιτυχίες στο Ζίου Ζίτσου από τους αθλητές του Ρεθύμνου

0

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό τους και πλούσιες εμπειρίες  για το μέλλον επέστρεψαν από το 16ο Πανελλήνιο Πρω τάθλημα Ζίου Ζϊτσου οι αθλητές και οι αθλήτριες των Συλλόγων Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου.

Σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, στις κατηγορίες -18, -21 και +21 ετών, τόσο σε ότι αφορά το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο όσο και την γενική οργάνωση του τουρνουά από την Ελληνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου, με τη συμμετοχή 900 αθλητών-τριων, τα μέλη των αποστολών των Συλλόγων του Παναγιώτη Κανακαράκη, του Βαγγέλη Συνολάκη, των Γιάννη και Δημήτρη Δημητρόπουλου και του Νεκτάριου Κόνδυλα, απέδωσαν ιδιαιτέρως ικανοποιητικά, επιβεβαιώνοντας την σωστή δουλειά και τον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας και προπόνησης που διακρίνει τα Αθλητικά Σωματεία του Ρεθύμνου.

Πιο συγκεκριμένα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διακρίθηκαν όλοι οι Ρεθεμνιώτες αθλητές, καθώς σε ατομικό επίπεδο καθένας ξεχωριστά σημείωσε ικανοποιητικές επιδόσεις σε δύσκολες, πολυάριθμες και πολύ απαιτητικές κατηγορίες κιλών και ηλικιών.

Με βάση τα αποτελέσματα, ξεχώρισαν οι Γιώργος Αντωνάκης (χρυσό μετάλλιο), Μιχάλης Βόλακας (χρυσό μετάλλιο) και Ευανθία Αλεβυζάκη (αργυρό μετάλλιο) από τον Αθλητικό Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου του Παναγιώτη Κανακαράκη.

Επίσης, η Ραφαέλα-Γεωργία Κονσολάκη (χρυσό μετάλλιο) από την «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου» του Βαγγέλη Συνολάκη.

Κονσολάκη και Αντωνάκης, ως κάτοχοι της 1ης θέσης στις κατηγορίες τους, πήραν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί 17-19 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα, στις κατηγορίες -21 ετών Νέων Γυναικών (-62 κιλά) και -18 ετών Εφήβων (-81 κιλά) αντίστοιχα.

Ο Βόλακας  και η Αλεβυζάκη (αργυρό μετάλλιο) εξασφάλισαν το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Ανδρών-Γυναικών, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Νοέμβριο στην Κολομβία.

Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου

Οι αθλητές του Παναγιώτη Κανακαράκη διακρίθηκαν για μια ακόμη φορά για την αγωνιστικότητα, το ήθος και την μαχητικότητα τους. Βόλακας και Αντωνάκης ολοκλήρωσαν αήττητοι τις υποχρεώσεις τους σε κατηγορίες με σκληρό ανταγωνισμό και ιδιαιτέρως υψηλό επίπεδο και δικαίως κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Η Αλεβυζάκη έκανε εξαιρετικό τουρνουά και τελικά έχασε στον τελικό, κατακτώντας την δεύτερη θέση.

Σημαντική επιτυχία πέτυχε και ο Μανώλης Κωστογιάννης  στην κατηγορία +21 ετών, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο επιβεβαιώνοντας ότι παραμένει ένας από τους καλύτερους Ρεθεμνιώτες αθλητές σε πανελλήνιο επίπεδο.

Εξίσου καλός εμφανίστηκε στο πρωτάθλημα ο Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος δεν κατάφερε μεν να μπει στα μετάλλια, αλλά εξασφάλισε την 5η θέση στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία των -21 ετών, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το προσεχές μέλλον.

Στην πρώτη τους συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζϊτσου της κατηγορίας -18 ετών, πολύ θετικές εντυπώσεις άφησαν τα αδέρφια Δημήτρης και Μανούσος Παπαδόσηφος, οι οποίοι αγωνίστηκαν με δύναμη και πάθος σε δύσκολες και μεγάλες αριθμητικά κατηγορίες, αφήνοντας υποσχέσεις για μεγάλη εξέλιξη στο προσεχές μέλλον.

Σημαντικές εμπειρίες αποκόμισαν επίσης η Κωνσταντίνα Τζιλιγκάκη και η Ευαγγελία Καλλιτσουνάκη, οι οποίες εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως μαχητικές, ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των αγώνων και πέτυχαν την 5η θέση στην κατηγορία Νεανίδων -18 ετών.

Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου

Εξαιρετική αγωνιστική παρουσία πραγματοποίησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζϊου Ζίτσου οι αθλητές του Βαγγέλη Συνολάκη. Με «όπλο» την καλή ψυχολογία, την σωστή προετοιμασία και τις αναμφισβήτητες ικανότητες της, η Κονσολάκη Ραφαέλα (στην κατηγορία -21 ετών / -62 κιλών) ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της πετυχαίνοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Η Κονσολάκη ήταν η καλύτερη αθλήτρια στην κατηγορία της και δικαίως κατετάγη 1η κερδίζοντας το Χρυσό Μετάλλιο που της δίνει την πρόκριση στην Εθνική Ομάδα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου.

Στο Πανελλήνιο συμμετείχε επίσης ο Μιχάλης Γαγάνης, ο οποίος ξεχώρισε σε μια από τις δυσκολότερες κατηγορίες του  πρωταθλήματος (-18 ετών/-73 κιλά) με τη συμμετοχή 26 αθλητών. Στην πρώτη του συμμετοχή στα -18, ο 15χρονος Γαγάνης, αν και από τους μικρότερους της κατηγορίας του, επέδειξε πολύ καλά στοιχεία και με 3 νίκες-2 ήττες κατέκτησε την 7η θέση, χάνοντας στο τελευταίο ματς την πρόκριση στον μικρό τελικό.

 

Αθλητικός Σύλλογος Ατσιποπούλου

Από τον Αθλητικό Σύλλογο Ατσιποπούλου των Γιάννη και Δημήτρη Δημητρόπουλου αγωνίστηκαν ο Γιώργος Μοράκης, Ρεγγίνα Μαρακάκη και Κόντου Ιωάννα. Και οι τρεις αθλητές πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις στις απαιτητικές κατηγορίες εφήβων-νεανίδων -18 ετών και δικαίως διακρίθηκαν. Μοράκης (-60 κιλά)  και Μαρακάκη (-63 κιλά), σε κατηγορίες με τη συμμετοχή 20 αθλητών-τριων και άνω στάθηκαν πολύ καλά, αλλά και η Κόντου στα -48 κιλά, επιβεβαίωσαν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο τους και αποκόμισαν σπουδαίες εμπειρίες για το μέλλον.

 

Αθλητικός Σύλλογος «Πολυδάμας»

Δεν κατάφεραν τελικά να φτάσουν στα μετάλλια οι αθλήτριες του ΑΣ.Μ.Τ. Ρεθύμνου Πολυδάμας, Χρύσα Ευστρατίου και Βούλα Κισσανάκη στο 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζιου-ζιτσου.

Σε δύο πολύ δύσκολες κατηγορίες οι αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό χωρίς τραυματισμούς και μπορεί να μην κέρδισαν μετάλλιο αλλά κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες για την συνέχεια τους στο άθλημα.

Ο Προπονητής του Συλλόγου Νεκτάριος Κόνδυλας, επισημαίνει ότι αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο, όπως και σε όλους όλοι τους Ρεθυμνιώτες αθλητές από τα υπόλοιπα σωματεία του νομού τόσο για την συμμετοχή όσο και για τις επιτυχίες τους. Τέλος, αναφέρει: «καλή επιτυχία σε όσους προκρίθηκαν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Μάρτιο στην χώρα μας και εις ανώτερα με υγεία σε όλους, αθλητές και Δασκάλους».

 

Βραβεύτηκε ο Π.Κανακαράκης για την προσφορά του στο άθλημα

Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης του πρωταθλήματος, ο Πρόεδρος Α.Πουλικίδης και η Γενική Γραμματέας της ΕΦΕΟΖ-Ζ Μ.Χαριτοπούλου τίμησαν τον Π.Κανακαράκη για την πολυετή προσφορά του στην ανάπτυξη και την καθιέρωση του αθλήματος τόσο στους τέσσερις Νομούς της Κρήτης όσο και στην Ελλάδα γενικότερα.

Χαρακτηριστικά, η κα Μαίρη Χαριτοπούλου ανέφερε: «Η συμβολή του στο άθλημα μας είναι τεράστια. Άνθρωποι και Προπονητές με τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες του Παναγιώτη Κανακαράκη σπανίζουν. Τον βραβεύουμε για την προσφορά του και την πολύτιμη βοήθεια του όλα αυτά τα χρόνια στην Ομοσπονδία και στο άθλημα γενικότερα».

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την τελετή έναρξης η Ελληνική Ομοσπονδία βράβευσε τους αθλητές που διακρίθηκαν το 2016 στα διεθνή πρωταθλήματα που συμμετείχαν, τους αθλητές που αποφοίτησαν από τα Λύκεια και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως η Ρεθεμνιώτισσα αθλήτρια Γεωργία-Ραφαέλα Κονσολάκη. Ακόμα, η Ομοσπονδία βράβευσε τον Δημήτρη Δημητρόπουλο, ο οποίος ασχολείται με το άθλημα από την ηλικία των 5 ετών και φέτος αποχώρησε από την αγωνιστική δράση ως αθλητής.

Τέλος, με την ιδιότητα του Διαιτητή οι Γιάννης Δημητρόπουλος και Μαρία Τριπολιτάκη εκπροσώπησαν την περιοχή του Ρεθύμνου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζϊτσου. εκπροσώπησε την περιοχή του Ρεθύμνου

 

Υποστηρικτής των Συλλόγων

Ακτοπλοϊκός χορηγός των συλλόγων του Ρεθύμνου είναι και φέτος η εταιρεία Anek LinesBlue Star Ferries, που στηρίζει του αθλητές και συμβάλλει στην συμμετοχή τους σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

Το Ζϊου Ζίτσου στην Ελλάδα και τα προνόμια των αθλητών

Το  Ζίου Ζίτσου (Ju Jitsu) είναι μια ευρέως διαδεδομένη μαχητική τέχνη, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το έτος 1996 ιδρύθηκε η Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζϊου Ζίτσου. Επτά χρόνια αργότερα, το 2003, η Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ. αναγνωρίστηκε ως Επίσημη Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με την αναγνώριση της Κρατικής Ομοσπονδίας, το Ζίου Ζϊτσου έχει τα ίδια προνόμια με τα ολυμπιακά αθλήματα.

Ως εκ τούτου, οι αθλητές που διακρίνονται στους αγώνες Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες, έχουν τα ίδια προνόμια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Σώματα Ασφαλείας, ΤΕΦΑΑ, ΑΕΙ, ΤΕΙ κτλ.) με το ολυμπιακά αθλήματα.

Σήμερα, στις τάξεις του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, το Ζίου Ζίτσου αποτελεί το πολυπληθέστερο άθλημα με 22.000 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών, οι οποίοι αθλούνται σε συλλόγου της χώρας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ