ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι 10 top θεωρίες συνωμοσίας στο Μουντιάλ!

0

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, ενθουσιάζει τους θεατές και το παρακολουθούν εκατομμύρια. Αυτή είναι και η αιτία που «παίζονται πολλά λεφτά». Ομοσπονδίες ποδοσφαίρου, μεγάλες αθλητικές μάρκες, εταιρίες στοιχημάτων, ακόμα και κυβερνήσεις εμπλέκονται στο «παιχνίδι».

Η FIFA έχει περισσότερα μέλη από τα Ηνωμένα Έθνη και με όλους αυτούς τους «μετόχους» να έχουν λόγο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, υπάρχουν και κάποιες αμφιλεγόμενες καταστάσεις. Ιδού μια λίστα με κάποιες θεωρίες συνωμοσίας:

1998: Η θεωρία συνωμοσίας της Nike με τον Ρονάλντο

Ο Ρονάλντο ήταν ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη και όταν έπαιξε για τη Βραζιλία το 1998 είχε ένα τεράστιο συμβόλαιο με τη Nike. Αλλά πριν από τον τελικό εναντίον της Γαλλίας, ανακοινώθηκε ότι ο Ρονάλντο δεν θα έπαιζε. Τα πράγματα άλλαξαν δραματικά μισή ώρα πριν από τη σέντρα, όταν το όνομα του Ρονάλντο εμφανίστηκε στην αρχική ενδεκάδα. Πιστεύεται ότι ο Ρονάλντο δεν ήταν σε φόρμα και ότι υπέστη «κρίση» πριν από το παιχνίδι. Αλλά η Nike ανάγκασε τη Βραζιλία να βεβαιώσει ότι ο Ρονάλντο θα ξεκινήσει το παιχνίδι κι έτσι πήρε ενέσεις και παυσίπονα για να παίξει στον τελικό.

2002: Η ύποπτη πρόκριση της Νότιας Κορέας στον ημιτελικό

Όταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 διεξήχθη στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα κανείς δεν περίμενε ότι οι οικοδεσπότες θα περάσουν από τον πρώτο γύρο, αλλά η Νότια Κορέα νίκησε την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία και έφτασε στον ημιτελικό. Ο διαιτητής Byron Moreno, που σφύριξε τον προημιτελικό εναντίον της Ιταλίας βρέθηκε ένοχος για δωροδοκία. Ιταλικά κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν επίσης τη FIFA, ενώ πολλοί μιλούν για έντονο παρασκήνιο.

2022: Η απόφαση να δοθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ

Το τελευταίο δίμηνο έχει ακουστεί ότι η FIFA αποφάσισε να δώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ παράνομα. Πολλά συνέβησαν στο παρασκήνιο. Το Κατάρ κατηγορήθηκε ότι εξαγόρασε την «φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022» δωροδοκώντας στελέχη της FIFA. Ο Μοχάμετ μπιν Χαμάντ, πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, λέγεται ότι κατέβαλε 5 εκατ. δολάρια σε αξιωματούχους του ποδοσφαίρου για να στηρίξουν την εκστρατεία του Κατάρ.

1994: Το ντόπινγκ του Ντιέγκο Μαραντόνα Ντόπινγκ και η προδοσία της FIFA

Όταν ο Μαραντόνα πιάστηκε σε έλεγχο ντόπινγκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι, λόγω της δημοτικότητάς του, η FIFA έκανε μια συμφωνία μαζί του για να πάρει φάρμακα για απώλεια βάρους, έτσι ώστε να μπορεί να έχει καλύτερη φυσική κατάσταση πριν από το Μουντιάλ και να συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων των εισιτηρίων στις ΗΠΑ. Αλλά από τη στιγμή που η FIFA συνειδητοποίησε ότι η δημοτικότητά του δεν θα είχε και τόσο μεγάλη επίδραση, τον καταδίωξε.

1934: «Νίκη ή Θάνατος», η επιστολή του Μουσολίνι

Ο Ιταλός δικτάτορας Μουσολίνι έπαιξε μεγάλο ρόλο στην έκβαση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1934. Πήρε έναν διαιτητή της επιλογής του και έγραψε μια επιστολή στην ιταλική ομάδα στην οποία τους δήλωνε: «νίκη ή θάνατος». Το 1930, το αστέρι της Αργεντινής, ο Μόντι, λέγεται ότι επίσης δέχθηκε απειλές και του ζήτησαν να γίνει Ιταλός πολίτης για να παίξει με την Ιταλία.

1970: Ο Μπόμπι Μουρ και ο κλέφτης κοσμημάτων

Πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970, ο αρχηγός της Αγγλίας Μπόμπι Μουρ συνελήφθη από την τοπική αστυνομία της Κολομβίας, για κλοπή κοσμημάτων. Αλλά το ζήτημα τακτοποιήθηκε πριν από το πρώτο παιχνίδι της ομάδας και ο Μουρ συμμετείχε ως αρχηγός στο Μουντιάλ. Πιστεύεται ότι ο Μουρ παγιδεύτηκε για να ταράξει την ήρεμη προετοιμασία της ομάδας.

2014: Ήταν στημένη η κλήρωση;

Πολλοί υποθέτουν ότι η κλήρωση για το παγκόσμιο κύπελλο 2014 ήταν στημένη, για να ευνοήσει την Βραζιλία. Ο ισχυρισμός αυτός προβλήθηκε στις αργεντίνικες εφημερίδες, ενώ η La Nacion διαβεβαίωνε ότι η Αργεντινή θα τοποθετηθεί στον ΣΤ’ όμιλο.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ