rethemnos-sprite
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δημοτικές εκλογές…Οι φερόμενοι και μη, «μνηστήρες» του Δήμου

Παρακολουθώ το δημοσιογραφικό τσίγκλισμα για επίσημες επιβεβαιώσεις φερόμενων επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών αλλά η άμυνα της αναβολής…καλά κρατεί.

Εξαίρεση αποτελεί ο σημερινός Δήμαρχος, ο οποίος προέτρεψε τους 3-4 «σπουδαστές της σχολής υποψηφίων δημάρχων» της δημοτικής του ομάδας να δώσουν ένα δοκιμαστικό τεστ αξιολόγησης…για να αποφασίσει σε ποιον θα αναθέσει την κηδεμονία του «τρίτου παιδιού του».

Φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, ότι «κόπηκαν» όλοι και μάλιστα τους προέτρεψε να «ξαναφοιτήσουν» άλλη μια θητεία στο πλευρό του, ώστε κάποιος από αυτούς να σιγουρέψει τον προβιβασμό του στην επόμενη αξιολόγηση.

Όπως φαίνεται, μέχρι σήμερα, οι «αποτυχόντες» υποψήφιοι της δημοτικής ομάδας έχουν αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα το αποτέλεσμα που τους ανακοίνωσε ο «δάσκαλος» τους κι έτσι θα ξαναφοιτήσουν στη «σχολή» του…εκτός μιας «χειραφετημένης» γυναίκας υποψήφιας, της Ρ. Κουτσαλεδάκη, που του πέταξε το γάντι…(έχει κάποιος πει ότι : Η ποιότητα ενός ανθρώπου, φαίνεται στην τήρηση του "λόγου του.." ).

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θ. Νίνος, εδώ και ένα χρόνο κλωτσάει το τενεκεδάκι όλο και πιο πέρα, αναβάλλοντας την απόφαση του για το εάν θα συνεχίσει να διεκδικεί το Δήμο, δημιουργώντας εύλογες απορίες για τη στάση του. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή η αναβλητικότητα, ήδη του έχει στερήσει το πλεονέκτημα μιας δυναμικής διεκδίκησης του δήμου για τρίτη φορά, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες… με την κοινή γνώμη να περιμένει μάλλον την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης του, παρά το ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας με ήδη βεβαιωμένους λιγότερους «στρατηγούς» στη δημοτική του ομάδα.

Ο επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ), Θ. Κρεβετζάκης, μετά από 4 χρόνια έμμισθος Αντιδήμαρχος φέρεται να δήλωσε «Μαρινάκης και ξερό ψωμί» εάν ξανακατέβει, αφήνοντας ορφανή τη θέση του επικεφαλής στη δημοτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης, Σ. Βουρβαχάκης, φέρεται να μην συνεχίζει με τη δημοτική του ομάδα, αφήνοντας ανοικτό το θέμα συνέχισης ενασχόλησης του με τα κοινά εάν «οι προδιαγραφές» δημιουργίας μιας νέας δημοτικής ομάδας (στελέχωση, πρόγραμμα, επικεφαλής) τον βρίσκουν σύμφωνο.

Ο επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης, Μ. Μανουσογιάννης, θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ, υπηρετώντας με συνέπεια τις πάγιες θέσεις του κόμματος.

Ο Μ. Κρεβατσούλης είχε εκδηλώσει δημοσιογραφικά την πρόθεση του να ηγηθεί συνδυασμού…με ότι δυσκολίες αυτό συνεπάγεται για τη στελέχωση του.

Η «αφεντιά μου» κινήθηκε εξαρχής, χωρίς δημοσιογραφικές διαρροές,  σε δημιουργία πυρήνα συνδυασμού, με τον επικεφαλής του να προκύπτει από τον πυρήνα.

Και οι δύο αυτές κινήσεις, είναι «εκτός» του σημερινού δημοτικού συστήματος και στοχεύουν σε δημότες ανιδιοτελείς και με όραμα, από όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων με αντικειμενική ικανότητα την επανεκκίνηση (restart) ενός δήμου που παρουσιάζει εμφανή σημεία κόπωσης.

Ο Μ. Κρεβατσούλης, προς τιμήν του, μετά τη διαφαινόμενη διάσπαση αντιπολιτευόμενων δυνάμεων βάζει ως προτεραιότητα τη φιλοδοξία (επιθυμία) πραγματοποίησης του στόχου αλλαγής της δημοτικής αρχής κι όχι τη φιλοδοξία (επιθυμία) του «a priori» επικεφαλής, αποδεχόμενος τη δημιουργία ενός ενοποιημένου πυρήνα από τις αντιπολιτευόμενες κινήσεις, ο οποίος και θα αποφασίσει για τον(ην) επικεφαλής του.

Όλοι εμείς, οι ενεργοί δημότες πρέπει να αποδείξουμε έμπρακτα ότι αγαπάμε περισσότερο τον τόπο μας, απ’ ότι τον εαυτό μας.

Μια νέα ομάδα καλείται από την κοινωνία να πάρει τη σκυτάλη από τη ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και να «τρέξει» ξεκούραστα και με νέο όραμα το μέλλον του Δήμου.

Εύχομαι κι ελπίζω να πρυτανεύσει η ελεγχόμενη φιλοδοξία και το συλλογικό πνεύμα…για το δημοτικό συμφέρον.

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν ούτε αναντικατάστατοι ούτε αδιέξοδα.