rethemnos-sprite
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σκέψεις ενός ενεργού δημότη με αφορμή τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023

Το τελευταίο διάστημα δημοσιοποιήθηκαν τόσο δηλώσεις του νυν δημάρχου, Γ. Μαρινάκη, όσο και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θ. Νίνου, σχετικές με τις προθέσεις τους να ξανά-ασχοληθούν με το Δήμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεν πρώτος βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου 4 θητείες, ο δε δεύτερος στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης 2 θητείες.

Το ελπιδοφόρο είναι ότι ήδη δύο καινούργια άτομα εξέφρασαν τη βούληση τους να συμμετάσχουν στη διεκδίκηση του δημαρχιακού τίτλου κι έτσι ο τελικός θα βγει από Final Four (Μαρινάκη, Νίνου, Κρεβατσούλη, Κουτσαλεδάκη) υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι το τέλος, ΟΛΟΙ θα κατέβουν.

Και λέω ΟΛΟΙ, γιατί οι επικεφαλής εκτός του αγώνα για το απαιτητικό κλείσιμο του συνδυασμού με πάνω από 160 άτομα θα πρέπει να βάλουν βαθιά και το χέρι στην τσέπη (εκτιμώμενο «μαύρο» κόστος για την επιθυμητή «καρέκλα» δημάρχου πλέον των 100.000 ευρώ). Βλέπετε η αγάπη για το Ρέθυμνο μπορεί να φαίνεται σχετικά αδάπανη για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους αλλά για τους επικεφαλής η δαπάνη δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη.

Να τα λέμε κι αυτά για να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι δημότες ότι η δημοκρατική διαδικασία εκλογής με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο είναι «ολίγον τι» ταξική. Η άδολη αγάπη προσφοράς προς τον τόπο δεν φτάνει για να εκτεθεί κάποιος στην κρίση των ψηφοφόρων, απαιτείται και το σχετικό προσωπικό ταμείο του εκλογικού του αγώνα.

Τιμή και δόξα λοιπόν για όλους αυτούς που θα σηκωθούν από τον καναπέ της ανέξοδης κριτικής και θα εμπλακούν στον εκλογικό στίβο με σκοπό να εκλεγούν για να υπηρετήσουν τους συνδημότες τους.

Το παρήγορο είναι ότι και οι 2 πρωταγωνιστές της σημερινής δημοτικής αρχής (Γ. Μαρινάκης, Θ. Νίνος) ομολογούν στις συνεντεύξεις τους ότι ένας κούκος (υπ. δήμαρχος) δεν φέρνει την άνοιξη εκτός κι αν πλαισιώνεται από υπ. δημοτικούς συμβούλους εκλέξιμους, ικανούς και διαθέσιμους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη του τόπου, ασχολούμενοι ΚΑΙ με την καθημερινότητα των δημοτών.

Ομολογούν, κάλλιο αργά παρά ποτέ, ότι υπ. δημοτικοί σύμβουλοι που στελεχώνουν έναν συνδυασμό προσφέροντας μόνο τη ψηφοσυλλεκτικότητα του ονόματος τους ή του επαγγέλματος τους προσφέρουν ρηχή υπηρεσία, υποβαθμίζοντας την ποιοτική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Η προσωπική μου άποψη για τη στάση των 2 παλαιών μονομάχων, ΜΑΡΙΝΑΚΗ – ΝΙΝΟΥ στις προσεχείς εκλογές είναι να περιμένουν να δουν τον πυρήνα, που οσονούπω θα φανεί, των κινήσεων ΚΡΕΒΑΤΣΟΥΛΗ και ΚΟΥΤΣΑΛΕΔΑΚΗ και εάν ο πυρήνας του ενός τουλάχιστον εκ των δύο, πληροί τα κριτήρια που συνομολόγησαν ότι συνηγορούν για μια ασφαλή συνέχιση του πεπραγμένου έργου τότε να αποσυρθούν από την εκλογική διαδικασία, απελευθερώνοντας ενεργούς δημότες ή και συμβούλους που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τα κοινά,  χωρίς να διαταραχθούν προσωπικές σχέσεις.

Στο σημερινό δήμαρχο θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι: «Ο σωστός ηγέτης πρέπει να ξέρει πότε θα μπει μπροστά, πότε θα κάνει πίσω και πότε θα αποχωρήσει με αξιοπρέπεια»…μετά από 16 χρόνια θητείας

Στο σημερινό επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήθελα να πω ότι: για ένα μάχιμο και πετυχημένο επαγγελματία μηχανικό που το μελετητικό οικογενειακό τεχνικό γραφείο συνεχίζει να αναβαθμίζει αισθητικά (αρχιτεκτονικά) την περιοχή μας, νομίζω ότι οι 2 θητείες προσφοράς στα κοινά είναι αρκετές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάτι ξέρουν περισσότερο από μας, όσον αφορά τη θητεία των αιρετών ηγετών.