rethemnos-sprite
ΑΠΟΨΕΙΣ

Προτάσεις για την αμμώδη παραλία της πόλης μας

Η παραλία του Ρεθύμνου παρ’ όλο που είναι πανέμορφη δε διαθέτει σύγχρονες δομές που να εξυπηρετούν τους λουόμενους.

Αρχικά δεν υπάρχουν σύγχρονες και αισθητικές ντουζιέρες που να διαθέτουν μπουτόν (διακόπτη) ώστε πιέζοντάς το να τρέχει το νερό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έτσι περιορίζεται η αλόγιστη χρήση νερού, σε περίοδο μάλιστα ανομβρίας. Πόσες φορές δεν έχουμε δει λουόμενους να αφήνουν ανοιχτές τις βρύσες, να διαλύονται οι περιστροφικές βάνες ή παιδάκια να παίζουν με το νερό;

Επίσης δεν υπάρχουν αποδυτήρια για τους λουόμενους που θέλουν να αλλάξουν πριν ή μετά το μπάνιο τους. Δεν είναι βολικό και πρέπον να αλλάζουν ρούχα κρατώντας μία πετσέτα. Τα ευτράπελα «αποκαλυπτήρια» συμβαίνουν συχνά όταν η πετσέτα αρνείται να μείνει στη θέση της.

Οι χημικές τουαλέτες, αφού δεν υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες, δεν πρέπει να θεωρούνται πολυτέλεια. Οι λουόμενοι δεν είναι όλοι τουρίστες των παρακείμενων ξενοδοχείων, αλλά τουρίστες από μακρύτερα ξενοδοχεία, κάτοικοι απ’ όλη την πόλη ή επισκέπτες από άλλες περιοχές.

Σε ορισμένα σημεία πρέπει να υπάρχουν ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα ώστε να μπορούν εύκολα να μπαίνουν, να βγαίνουν στο νερό και να ξεπλένονται. Η ύπαρξη ειδικής χημικής τουαλέτας είναι απαραίτητη.

Τέλος η αύξηση δοχείων απορριμμάτων στο μήκος της αμμώδους παραλίας είναι απαραίτητη.

Όλες οι παραπάνω διευκολύνσεις δεν έχουν τεράστιο κόστος. Πέρα από την εξυπηρέτηση που παρέχουν δείχνουν τον πολιτισμό της πόλης μας, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία και διαφήμιση στον υψηλότερου επιπέδου τουρισμό που επιδιώκουμε.

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω απαιτείται συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους επιχειρηματίες της παραλίας και τους αρμόδιους φορείς ώστε το αποτέλεσμα να είναι λειτουργικό, ομοιόμορφα αισθητικό, οικονομικό και σωστά χωροθετημένο για να αναδείξει το φιλόξενο και πολιτισμένο Ρέθυμνο.