rethemnos-sprite
ΑΠΟΨΕΙΣ

Καλό μήνα και καλά αποτελέσματα στα υποψήφια κόμματα στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου του Γιώργου Ταταράκη

Σε αντίθεση με τις πανελλήνιες εξετάσεις, οι εκλογικές εξετάσεις έχουν δεδομένη βάση το 3% και τα αποτελέσματα των επιτυχόντων βγαίνουν σχεδόν αμέσως, λίγες ώρες μετά την παράδοση των ...γραπτών ή άγραφων ψηφοδελτίων.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι ένα, η Έκθεση ιδεών! (πρόγραμμα)

Η εξεταστέα ύλη για τα υποψήφια κόμματα παραμένει η ίδια (η έξοδος από την κρίση) αλλά πάντα συμβαίνει άλλα να πλατιάζουν στον πρόλογο ξεχνώντας (σκόπιμα;) να εστιάσουν στο κυρίως θέμα κι άλλα βγαίνουν εκτός θέματος αντιγράφοντας κάθε φορά το ίδιο υπόδειγμα του φροντιστηρίου.

Αυτή τη φορά οι εξεταστές (εκλογείς) φαίνονται περισσότερο απογοητευμένοι παρά θυμωμένοι από τις μέχρι σήμερα επιδόσεις των εξεταζομένων κομμάτων.

Από την άλλη μεριά τα εξεταζόμενα κόμματα προσέρχονται στις εξετάσεις (εκλογές) έχοντας πάρει φροντιστηριακά μαθήματα από δύο διαφορετικές φροντιστηριακές σχολές. Της ευρωπαικής σχολής και της ευρωσκεπτικιστικής σχολής.

Μόνο ένα κόμμα άλλαξε, μεσούσης της προετοιμασίας του, σχολή όχι γιατί το ήθελε πραγματικά αλλά εξ΄ανάγκης, εθνικής.

Αυτό το κόμμα έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα και στις δύο σχολές, φαίνεται πιο προετοιμασμένο για τις εξετάσεις γιατί έχει στο μυαλό του, τη μεγάλη εικόνα της σημερινής ευρωπαικής οικογένειας.

Ισχυρίζεται ότι τώρα ξέρει το πως θα διαχειριστεί την προτεσταντική οικονομική λογική όπου οι σύγχρονοι προτεστάντες σταυροφόροι έχουν βαλθεί να καταλάβουν τον ευρωπαικό νότο...για να τον βάλουν στον “ίσιο” δρόμο.

Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, εκτιμώ ότι οι εξεταστές (εκλογείς) θα του δώσουν την ευκαιρία να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας, βαθμολογώντας το με τον καλύτερο βαθμό.