rethemnos-sprite
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αμάρι - Εκλογική νομιμότητα - συκοφαντίες και μύθοι του Νικόλαου Σαββάκη

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον και μένω έκπληκτος  με αυτά που διαβάζω τις τελευταίες μέρες στον τοπικό τύπο.Ξεκινάω λοιπόν θέτοντας προς όλους μας ένα πολύ απλό αλλά σοβαρό ερώτημα.

         Κύριοι, κάποιους μας ενδιαφέρει η νομιμότητα σ' αυτόν τον τόπο ΝΑΙ ή ΌΧΙ;Αν ΌΧΙ ας το δηλώσουν ευθέως. Αν όμως ΝΑΙ τότε αφήνουμε την Δικαιοσύνη να εκτελέσει το έργο της. Τι ποιο ορθό και πιο λογικό.Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διαφορετική ερμηνεία του νόμου από τις δύο πλευρές. Ποιος άλλος θα μπορούσε να δώσει την οριστική λύση, πέρα από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την πρεμούρα και το άγχος μερικών, να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου.

         Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω ένα θέμα και πιστεύω να γίνει από όλους απόλυτα κατανοητό.Την ένσταση για το κώλυμα της εκλογιμότητας του κ. Μουρτζανού δεν την κάνει ο κ. Σημαντήρας. Την ένσταση την κάνει η ομάδα όλων των υποψήφιων του συνδυασμού του Στέφανου Σημαντήρα, μηδενός εξαιρουμένου, η οποία μάλιστα απαίτησε από τον ίδιο να προχωρήσει στην διαδικασία αυτή μέχρι τέλους.

         Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν υπάρχει στενό και μακρινό περιβάλλον γύρω από τον κ. Σημαντήρα (κάτι που συμβαίνει αλλού).Tο περιβάλλον είναι ένα, όλοι δηλαδή ανεξαιρέτως οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του συγκεκριμένου συνδυασμού καθώς και όλοι οι Δημότες του Δήμου Αμαρίου. Καλό θα ήταν λοιπόν, κάποιοι που προσπαθούν να ισχυριστούν το αντίθετο προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις ,να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

         Είναι γνωστό σε όλους ότι πολύ πριν τις εκλογές, αλλά και καθ' όλη την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα είχε τεθεί το θέμα του κωλύματος και της ενστάσεως που επρόκειτο να γίνει. Δεν αιφνιδιάσαμε λοιπόν κανέναν. Αιφνιδιάστηκαν μόνο αυτοί που κρυβόταν πίσω από το δάχτυλο τους.Δεν αμφισβητεί κανείς το εκλογικό αποτέλεσμα, του οποίου η διαφορά για να ακριβολογούμε είναι 5,54% και 274 ψήφοι υπέρ του συνδυασμού του κ. Μουρτζανού.Μπορεί όμως να αμφισβητήσει το δικαίωμα υποψηφιότητας του ίδιου.Δεν μπορεί κανείς να αφαιρέσει το δικαίωμα από κάποιον να γίνει Δήμαρχος εφόσον εκλεγεί. Προϋπόθεση βέβαια είναι  να εκλεγεί σύμφωνα με αυτά που ορίζει και απαιτεί η Ελληνική Νομοθεσία.

         Είναι πραγματικά απορίας άξιον, πως μπορεί να θεωρείται ανεύθυνη κίνηση,η κίνηση της ενστάσεως και ΟΧΙ η υποψηφιότητα κάποιου που έχει κώλυμα εκλογιμότητας.

         Δεν μπορώ να μην αναφέρω βέβαια στην έμμεση απειλή, μέσω του τύπου ,από κάποια ''παπαγαλάκια” για δήθεν ατασθαλίες στον Δήμο Αμαρίου.

         Λυπάμαι ειλικρινά για το θράσος μερικών και την άθλια αυτή τακτική τους. Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν λένε: Ή αποσύρετε την ένσταση ή προχωρούμε στην διαδικασία ελέγχου στα οικονομικά του Δήμου.

         Ε, λοιπόν κύριοι πρέπει να καταλάβετε κάτι, οι άθλιες αυτές συκοφαντίες δεν έχουν καμία απολύτως υπόσταση και το ξέρετε αυτό πολύ καλά.Ο Δήμος Αμαρίου είναι ανοικτός σε οποιονδήποτε, προκειμένου να δεχθεί οποιονδήποτε έλεγχο.” Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”.Οι απειλές αυτές κύριοι χαλυβδώνουν ακόμη περισσότερο την θέληση μας προκειμένου να αποδοθεί αυτό που ζητούν οι Αμαριώτισσες και οι Αμαριώτες, που δεν είναι τίποτα άλλο από την αλήθεια και την δικαιοσύνη.Εκτός των άλλων, θέλω να πω σε όσους κάνουν αναφορά για αντάρτικο στο συνδυασμό του Στέφανου Σημαντήρα, ότι καλό είναι να ψάξουν αλλού.

         Κλείνοντας λοιπόν επισημαίνω, η διαδικασία αυτή δεν γίνεται για το καπρίτσιο και το θέλω κανενός, γίνεται διότι είναι απαίτηση όλων των Αμαριωτών να μάθουν την αλήθεια.

         Και θέτω ξανά το ερώτημα, μας ενδιαφέρει η νομιμότητα σ' αυτόν τον τόπο ΝΑΙ ή ΌΧΙ;

 Νικόλαος Σαββάκης

(Αντιδήμαρχος Δ.Αμαρίου)