ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδεία της ΤΕ Ρεθύμνου στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με επικεφαλής τον Σ. Βασιλειάδη

0

Περιοδεία στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ  με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή. Στο κλιμάκιο συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Ν. Μανουσάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στα πλαίσια της περιοδείας το κλιμάκιο συναντήθηκε με μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ, καθώς και με τη διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Μαρκάκη.

 Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η βασική στόχευση από πλευράς της κυβέρνησης, σε ευθυγράμμιση με τις αποφάσεις της ΕΕ, οι αιτίες της υποστελέχωσης που συνοδεύονται με εμβάθυνση της εμπορευματοποίησης των δημόσιων δομών υγείας, η κοινή κατεύθυνση των κομμάτων που σύσσωμα ψήφισαν τις αντίστοιχες αποφάσεις στην Ευρωβουλή, αλλά και η σταθερή στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των σωματείων για ενίσχυση της δημόσιας υγείας στο νομό.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε ότι οι αρνητικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας χρειάζεται να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου, καθώς και ότι οι υγειονομικοί πρέπει να αξιοποιήσουν τα συμπεράσματα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών του νομού και να συνεχιστούν δυναμικά. Όπως υπογράμμισε, το ΚΚΕ δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια να μπουν τόσο στην προεκλογική συζήτηση τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, όσο και μετέπειτα με τους ευρωβουλευτές που θα εκλέξει. Σήμερα σημείωσε, αν δεν ήταν το ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο ο λαός θα ήταν εντελώς ανενημέρωτος για όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίστηκαν εκεί όπως το 13ωρο εξοντωτικής εργασίας, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η ΚΑΠ, η υγεία και παιδεία εμπόρευμα κ.α

Τόνισε πως χρειάζεται να ενισχυθεί η φωνή του ΚΚΕ, η μόνη που αντιτίθεται με τα σχέδια της ΕΕ, παλεύει συνειδητά και στους δρόμους του αγώνα, στηρίζοντας ολόπλευρα τις διεκδικήσεις του λαού, των υγειονομικών και πως η ψήφος δεν πρέπει να διοχετευτεί σε κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές αποφάσεις που προέρχονται από την Ευρωβουλή, στις οποίες βασίζονται όλα τα μέτρα που οδηγούν στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ