ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

O Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρής στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

0

Την  Παρασκευή 26 Απριλίου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ρεθύμνου, Μιχάλης Σαρρής, επισκέφτηκε το Δήμο Αγίου Βασιλείου. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη και τον Αντιδήμαρχο αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Βαγγέλη Καπετανάκη.

Στην συνάντηση αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την ετοιμότητα και τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, ιδιαίτερα λόγω των επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών που έχουν πλήξει   τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πυρόπληκτους δήμους της χώρας.

Επίσης, συζητήθηκε η  αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου του Δήμου σε σταθμό Δ΄ Τάξης, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα  της Δημοτικής αρχής ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί  αποτελεσματικότερα στην  αντιμετώπιση των πυρκαγιών.  Έγινε ακόμα αναφορά στη σημασία και στη συμβολή του εθελοντισμού, με έμφαση στα αιτήματα των εθελοντών του Δήμου Αγίου Βασιλείου, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα και προσφέρουν τη βοήθειά τους όπου χρειαστεί.

Κατά  της διάρκεια αυτής της συνάντησης δεν θα μπορούσε να μη συζητηθεί το φλέγον ζήτημα  της κατολίσθησης στο Φαράγγι του Κοτσιφού. Τονίστηκε η ανάγκη    άμεσης και ασφαλούς αντιμετώπισης καθώς  και η εύρεση οριστικής λύσης στο θέμα αυτό.

Τέλος, υπογραμμίστηκε η άψογη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Αγίου Βασιλείου στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, γεγονός που αποτυπώθηκε  και στην πρόσφατη  μεγάλη αντισεισμική  άσκηση ΜΙΝΩΑΣ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ