ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Του πήραν όλες τις οικονομίες - 8.500 ευρώ έκαναν «φτερά» από τον λογαριασμό του

0

 «Βροχή» τις τελευταίες ημέρες τα περιστατικά απάτης στην Κρήτη, καθώς ακόμη ένας άνδρας, ηλικίας 59 ετών, έπεσαν θύμα απατεώνων, χάνοντας 8.500 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου, καθώς προσπαθούσε να πραγματοποιήσει μια ηλεκτρονική πληρωμή, οι απατεώνες τον... έριξαν στην παγίδα.

Ο άτυχος άνδρας, αντί να χρησιμοποιήσει την επίσημη εφαρμογή της τράπεζας, αποφάσισε να επιλέξει μια ιστοσελίδα που εντόπισε μέσω μιας απλής αναζήτησης στο διαδίκτυο. Η σελίδα αυτή έμοιαζε ανησυχητικά με αυτήν της τράπεζας.

Με την πεποίθηση ότι πραγματοποιεί μια συνηθισμένη συναλλαγή, ο 59χρονος εισήγαγε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που του ζητήθηκαν. Αλλά δυστυχώς, όπως αργότερα διαπίστωσε, αυτή η σελίδα δεν ήταν η επίσημη ιστοσελίδα της τράπεζας. Αντιθέτως, ήταν μια παγίδα που στήθηκε επιδέξια από... διαδικτυακούς απατεώνες.

Οι συνέπειες ήταν καταστροφικές. Τα χρήματα που είχε εξοικονομήσει με τόσο κόπο εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά και αποδείχθηκε πως μεταφέρθηκαν ως έμβασμα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό στη Γαλλία. Η ανυπολόγιστη απώλεια των χρημάτων αποτελεί έναν πόνο που ο 59χρονος δύσκολα θα ξεπεράσει.

Η αστυνομία έχει αναλάβει την υπόθεση και προσπαθεί να εντοπίσει τους υπαίτιους πίσω από αυτήν την καλά σχεδιασμένη απάτη. Οι δράστες πίσω από αυτήν την εγκληματική πράξη είναι πιθανόν να έχουν δραστηριοποιηθεί και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Οι απάτες μέσω διαδικτύου αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα, με πολλά και με μεγάλη συχνότητα περιστατικά. Ο καθένας πρέπει να είναι προσεκτικός και να χρησιμοποιεί μόνο επίσημες και ασφαλείς πλατφόρμες κατά τη διάρκεια των χρηματικών του συναλλαγών.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ