ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Σάλος με το 1 ευρώ ανά στρέμμα που κρατήθηκε από το υπόλοιπο της στρεμματικής ενίσχυσης υπέρ μιας Α.Ε!

0

 Στην αρχική χρέωση, όπως τονίζουν αγρότες στο neakriti.gr, προστέθηκε και άλλη μία ίση προς 1 ευρώ ανά στρέμμα παραγωγού υπέρ μιας Ανώνυμης Εταιρείας!

Ένα μικρό μπέρδεμα φαίνεται πως έχει προκύψει σχετικά με μια επιπλέον χρέωση που υπέστησαν δικαιούχοι παραγωγοί προκειμένου να εισπράξουν το υπόλοιπο της στρεμματικής τους ενίσχυσης.


Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αναφορές παραγωγών που απευθύνθηκαν στο neakriti.gr αρκετοί δικαιούχοι των ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να εισπράξουν το υπόλοιπο που τους αναλογούσε, υπέστησαν πρόσθετη χρέωση πέραν της αρχικής που καταβάλλουν κατά την υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης του δικαιώματος τους αυτού.


Στην χρέωση αυτή, όπως τονίζουν, προστέθηκε και άλλη μία ίση προς 1 ευρώ ανά στρέμμα παραγωγού υπέρ μιας Ανώνυμης Εταιρείας.

Έτσι σε πολλούς που δεν γνώριζαν, γεννήθηκε το ερώτημα "γιατί να κληθούν να καταβάλουν αυτό το 1 ευρώ ανά στρέμμα" με συνέπεια αθροιστικά, όπως εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται, να προκύπτει άλλο ένα σεβαστό ποσό που χρειάστηκε να πληρώσουν από την τσέπη τους οι παραγωγοί χωρίς να γνωρίζουν εκ των προτέρων το λόγο, καθώς κανείς όπως λένε, δεν τους ενημέρωσε σχετικά με την κράτηση αυτή.


Και όμως το γεγονός αυτό φαίνεται πως έχει εξήγηση...


Όπως προκύπτει μετά από έρευνα, η Ανώνυμη αυτή εταιρεία είναι ένας τεχνικός σύμβουλος που υποστηρίζει ηλεκτρονικές εφαρμογές για τις αιτήσεις ενεργοποίησης του δικαιώματος για την στρεμματική τους ενίσχυση που χρειάστηκε να καταθέσουν οι παραγωγοί προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία πληρωμής τους.
Συγκεκριμένα, όταν ο αγρότης έκανε την αίτησή του στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων και συμφώνησε σχετικά με το κόστος που έπρεπε να καταβάλλει για την όλη διαδικασία, φαίνεται πως στη σύμβαση που είχε υπογράψει το κάθε Κέντρο με την εκάστοτε τεχνική εταιρεία γίνεται από την πλευρά της τεχνικής εταιρείας και η σχετική κράτηση του ενός ευρώ ανά στρέμμα για τις υπηρεσίες που προσφέρει!

Συνεπώς, δεν πρόκειται για κρατήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά για κρατήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της σύμβασης και των διαχειριστικών εξόδων που προκύπτουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που απαιτείται να ακολουθηθεί για την κατάθεση των σχετικών αιτήσεων, την οποία καλείται να καταβάλει ο παραγωγός.   
 

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ